Duurzaam wonen in Teuge

De 10 woningen in Park van Teuge worden uitgevoerd als zogenaamde ‘Nul-op-de-Meter’ woningen. We leggen graag uit wat dat voor jou betekent!

Energiebesparende woningen

In een ‘Nul-op-de-Meter’ woning wordt het netto energiegebruik tot nul gereduceerd (uiteraard afhankelijk van jouw verbruik). Dit doen we door slim gebruik te maken van energiebesparende en energieopwekkende voorzieningen. Zo worden de woningen voorzien van zonnepanelen, een warmtepomp en hoogwaardige isolatie van de gevels, vloeren en dak. De woningen worden verwarmd met vloerverwarming, zowel op de begane grond als de 1e verdieping. Ze worden compleet gasloos uitgevoerd.

Een ‘Nul-op-de-Meter’ woning is ontzettend plezierig voor het wooncomfort, maar ook heel goed voor de portemonnee.

Standaard zonnepanelen op het dak

Verwarming door middel van warmtepomp

Wat betekent ‘Nul-op-de-Meter’?

Een Nul op de Meter woning betekent dat er over het hele verbruiksjaar gezien er minimaal net zoveel energie via de PV-panelen wordt opgewekt, als dat er wordt verbruikt voor de zogenaamde gebouwgebonden energie en gebruiksgebonden energie tezamen. Gebouwgebonden energie is energie benodigd voor de gebouwinstallatie, zoals de verwarming, warm water en ventilatie.

Gebruiksgebonden energie is energie voor de hele huishouding in de woning, zoals bijvoorbeeld voor keukenapparatuur, tv’s en computers. Dit mag maximaal 2700 kWh op jaarbasis zijn.

Om het verwachte verbruik niet te overschrijden wordt er van jou als gebruiker ook gevraagd verstandig en spaarzaam met de energie om te gaan, alsmede ook gebruik te maken van energiezuinige lampen en apparatuur zodat je niet boven het berekende totaal van 2700 KWh uitkomt.

Het opwekken van de energie gebeurt door slim gebruik te maken van energiebesparende en energieopwekkende voorzieningen, zoals bijvoorbeeld zonnepanelen en warmtepompen.

Wel willen we er op wijzen dat het hier gaat om het energieverbruik en niet over energiekosten, je zult dus wel kosten aan het energiebedrijf verschuldigd zijn over bijvoorbeeld het vastrecht en transportkosten. Ook kan er bij het veranderen van de salderingsregeling de mogelijkheid bestaan dat je meer gaat betalen voor afgenomen energie dan dat je terugkrijgt voor terug geleverde energie.

Ontwikkeling en realisatie

Verkoopinformatie

De verkoop van de woningen verloopt via Bieze Makelaars.

Op dit moment is de verkoop nog niet gestart. Meer informatie wordt later bekend gemaakt via onze website.

© 2021 Project Teuge | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Vormgeving & Inhoud: Thumbs Up | Website ontwikkeld door Sieronline